Ik hou van zingen

 Ik zing als zangeres in diverse formaties, maar schrijf ook eigen songs. Twee jaar geleden ben ik hier mee begonnen tijdens de opleiding ‘advanced soloist’ te Kopenhagen. En tot mijn grote verrassing is het nu al zover dat ik een aantal songs heb opgenomen in de studio. Ik hoop over twee jaar een eerste solo CD te mogen presenteren.

Op de vraag, wat voor stijl ik heb in mijn songs, kan ik niet goed antwoorden. Alle stijlen komen in de songs voorbij. Jazz, kleinkunst, elektronisch, pop, rock. En nog veel meer. Maar toch is er wel een verbindende factor in mijn songs. Eigenlijk kan ik hierop het volgende antwoorden; wie ben ik, wie is Inge?

 Ik ben zangeres en schrijf en componeer mijn eigen songs. Het zijn nummers die mij kenmerken: onbevangen, ongepolijst, ongeremd, onbevreesd, onbevooroordeeld, ongezouten, ongetemd, en vooral ook onalledaags.

Songs die rauw op je dak kunnen vallen maar ook kunnen ontroeren door hun rijpheid, eenvoud en kracht. Gezongen door iemand die dit ook allemaal heeft meegemaakt of zou kunnen beleven. Kortom: ik zing wie ik ben.

Bands

Bassta een heelijke coverband met enorm repertoire voor lekkere feesten en bruiloften
www.bassta.nl

Pink Grass: vrouwen folklore met Jurith Schols en Annemarie Hoogeveen
Het repertoire bevat veel songs uit de mooie ‘blue grass’ country muziek.