Zingen is heerlijk

Zingen in groepen doe ik mijn hele leven, maar ik schrijf ook eigen songs. Na mijn studie CVT ben ik begonnen songs te maken, tijdens de opleiding ‘advanced soloist’ te Kopenhagen. En tot mijn grote verrassing is het nu al zover dat ik een aantal songs heb opgenomen in een goede studio. Inmiddels heb ik ook een aantal jaren piano les van Frans Verburg en begint het moment te komen om een concert te gaan geven. Dan begeleid ik mezelf op piano in mijn eigen songs.

Op de vraag, wat voor stijl ik heb in mijn songs, kan ik niet goed antwoorden. Alle stijlen komen in de songs voorbij. Jazz, kleinkunst, elektronisch, pop, rock. En nog veel meer. Maar toch is er wel een verbindende factor in mijn songs. Eigenlijk kan ik hierop het volgende antwoorden; wie ben ik, wie is Inge?

 Ik ben zangeres en schrijf en componeer mijn eigen songs. Het zijn nummers die mij kenmerken: onbevangen, ongepolijst, ongeremd, onbevreesd, onbevooroordeeld, ongezouten, ongetemd, en vooral ook onalledaags.

Songs die rauw op je dak kunnen vallen maar ook kunnen ontroeren door hun rijpheid, eenvoud en kracht. Gezongen door iemand die dit ook allemaal heeft meegemaakt of zou kunnen beleven. Kortom: ik zing wie ik ben.

Bands

Momenteel zing ik in de formatie Rotterdam Impro Voices.
Met Mony Wouters, Kees Kool, Katja Maria, Natalia Rogalski en ikzelf.
Wij zijn een collective van professionele zangers, opgericht door Kees kool en Mony Wouters, en wij zingen volledig geimproviseerde concerten. Ieder van ons brengt zijn of haar eigen ingredient aan onze mix. Wij geloven dat muziek uit het hart komt en als wij onze harten openen voor elkaar, dan kan er ware magie ontstaan. Alle muziek komt uit onze inspiratie en is volledig in het moment. Er is geen vooropgezet plan.
Dit is een fantastische manier van muziek maken en dit studeer ik ook nog eens bij Rhiannon (All the way in).